סהרוני רחת לוקום



מאוד חשוב: מוציאים מהמקרר את כל החומרים שעה- שעתיים לפני ההכנה

מצרכים:
400 גרם קמח 
200 גרם שמנת
200 גרם חמאה
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות חומץ
300 גרם רחת לוקום

1ביצה
50 מ״ל חלב

אופן הכנה:
מחממים את התנור ל180 מעלות.

מקפיצים את החמאה עם השמנת ואחר כך מוסיפים את החומץ ואת המלח וממשיכים להקפיץ.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה. מערבבים טוב טוב עד הטמעת כל החומרים והבצק לא נדבק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך שעה.

בינתיים חותכים את הרחת לוקום לרצועות.

אחרי שהיה במקרר שעה משטחים את הבצק לעלה בעובי של כ1 ס״מ. חותכים את הבצק למשולשים ושמים על כל בסיס חתיכה של רחת. מגלגלים מהבסיס לקודקוד.

מסדרים את הסהרונים בתבנית, מורחים אותם בביצה מעורבבת עם החלב ומכניסים לתנור למשך כ-40 -45 דקות.

אחרי שמוציאים אותם מהתנור מפזרים מעל אבקת סוכר.

בתאבון :)






תגובות