כרוב כבוש ממולא בבשר ואורז עם קבנוס( נוסח הונגרי)

והנה מתכון האחרון לשנת 2013, ולא זה לא מתכון עוגה.
ממולאים בנוסח הונגרי עם טעם מאוד מיוחד. 

מצרכים:

1 ראש כרוב כבוש גדול
1 ק״ג בשר טחון ( אפשר עוף או בקר או חצי חצי)
1 גזר גדול
1 פטרוזיליה
1 חבילה שמיר
2 בצלים
1 כוס אורז
קבנוס 
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
מפרידים את עלי הכרוב, שוטפים טוב טוב במים. אפשר גם להשאיר אותם בתוך קערה עם מים כדי להוריד קצת מהמלחות.
מתטגנים את הבצל כ-5 דקות ( עד שניהיה שקוף).
מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן עוד 5 דק תוך כדי ערבוב.
מצננים את הבצל עם האורז.
בנתיים מגרדים את הגזר ואת הפטרוזיליה, קוצצים את חבילת השמיר ומערבבים הכל יחד עם הבשר.
מוסיפים את הבצל עם האורז, את הפפריקה ופלפל לפי הטעם ומערבבים הכל יחד.
מלאים את עלי הכרוב בתערובת הבשר והירקות ומגלגלים. מסדרים אותם בסיר וביניהם שמים חכ​יחות של קבנוס.
מוסיפים מים ומבשלים 2-3 שעות.

בתאבון :)

LIKE ME ON FACEBOOK 



תגובות