מחממים את התנור ל170 מעלות ומכינים תבנית 25 * 30.
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. מקציפים את החלבונים עם המלח, מוסיפים את הסוכר והסוכר הוניל וממשיכים להקציף. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עוד קצת. מקפלים פנימה את הקמח בעדינות (לא עם המיקסר).
מכניסים לתנור ל20 דקות עד לקבל גוון שחום ונותנים לו להתקרר.
בנתיים מכינים את הקרם אגוזים:
מערבבים את הקורנפלור עם קצת חלב. את שאר החלב מרטיחים ביחד עם הסוכר והסוכר וניל. מוסיפים את הקורנפלור ונותנים לזה עוד 1-2 דקות. מוסיפים גם את האגוזים ומורידים מהאש לאחר 2-3 דקות.
נותנים לקרם להתקרר. מקציפים את החמאה ומוסיפים אותה לקרם שהתקרר.
חותכים את הבצק ל2 שכבות ביחס של 2/3 ו1/3. את ה1/3 מפוררים למערבבים עם הקרם.
מורחים על התחתית את הריבה ואת הקרם אגוזים. שמים את העוגה במקרר בערך לשעה כדי שהקרם מעל יהיה קשה.
מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת ומוסיפים את השוקולד. מורידים מהאש וממשיכים לערבב עד שהקרם חלק.
מצפים את העוגה בקרם שוקולד.
בתאבון!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה